Barn och kiropraktik

Varför ta barnet till en kiropraktor?

Behovet av kiropraktisk vård kan behövas i alla åldersgrupper. Barn är inget undantag och har också behov av en rygg som fungerar optimalt. Oftare än väntat har barn användning av kiropraktisk behandling.

Föräldrar är ofta oförstående till det faktum att barn också kan drabbas av nack- eller ryggont. De tror oftast att det enbart är växtvärk och har svårt att se ett samband. Därför kan det vara svårt för föräldrar att förstå hur en kiropraktor skulle kunna hjälpa deras barn. Lyckligtvis är verkligheten den att barnen i de flesta fall av sjukdom blir bra igen inom en mycket kort tid.

Generellt sett har barn visat bra respons på kiropraktisk behandling, där effekten varierar från att hjälpa mot led – och muskelsmärtor till att även ha en positiv effekt på framför allt koncentrationssvårigheter, huvudvärk, kolik, ofrivillig urinering och astma.

Barn kan ibland  under långa perioder ha klagomål på nack- eller ryggont. Anledningen är ofta på en dålig kroppshållning i skolan eller vid datorn, brist på fysisk aktivitet eller resultatet av ett problem i rörelseapparaten.

De flesta av dessa problem relaterade till barnens kroppshållning kan lätt lindras bara man är medveten om det.