Huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt problem. Vi lever ofta under stress och tidspress, många mår dåligt psykiskt och fysiskt. Ofta är huvudvärken bara ett tecken på att någonting inte står rätt till.
De vanligaste formerna för huvudvärk är:
Spänningshuvudvärk – som ofta upplevs symmetriskt som ett tryck runt eller uppe på huvudet. Man kan vakna med det, men det kan också komma på kvällen eller bara på helgen, när man äntligen slappnar av.

Migrän -som oftast känns på den ena sidan av huvudet och ansiktet, smärtan känns pulserande och kan vara förknippad med illamående och ljuskänslighet. Migrän kan triggas av flera faktorer så som vissa födoämnen, hormoner, sömnbrist och spänningshuvudvärk!

Huvudvärkens fysiska förklaring finns ofta i nackens övre del. Den kiropraktiska undersökningen syftar till att identifiera låsningar i nackens leder och spänningar i nackens muskler. Hittar vi detta, kan huvudvärken behandlas kiropraktiskt.

Kortsiktigt svarar huvudvärk bra på kiropraktisk behandling, långsiktigt behöver patienten se över och kanske ändra sin ergonomi, sovställning, träning och stressnivå.