Knäsmärta

Knäsmärta

Knäsmärta kan bero på många saker. Den kan förekomma försåtligt av överbelastning av den omgivande muskler. Eg. kan många sparkar och hopp överbelasta häfta lårmuskeln runt knäskålen och orsaka smärta på framsidan av knäet och längre avstånd av raser kan orsaka smärta i knä eller utanför.

Knäsmärta, som debuterar smygande, kan också orsakas av artros i knäleden eller sekundärt till restriktioner för rörlighet i ländryggen och möjligt. olika längd ben. Kiropraktor kan undersöka ditt knä och avgöra orsaken till din knäsmärta.

Ofta utgör en rörelse av knäet något minskat hos människor med knäsmärta och den kan behandlas lika spända muskler avslappnade.

Akut skada i knäet

Knäsmärta kan också uppkomma akut, till exempel. en sport skada, och här är det – som med stukad fot – är viktigt att omedelbart upprätta ett stödjande förband och cool med isen.

Därefter kan du få knäet kontrolleras av kiropraktorn för om det har skett en stam av ligament, etc.

Glukosamin

Om knäsmärta på grund av artros, rekommenderas att prova kosttillskott glukosamin. Det kan användas av personer som besväras av lätt till måttlig artros, särskilt knä och höft.

Glukosamin kan bromsa nedbrytningen av ledbrosk, men inte bygga saknas brosk. Effekten kan på sin höjd märkas redan efter 2-4 veckor.

Om ingen positiv effekt kände efter 2-3 månader, finns det ingen anledning att fortsätta.

Om du önskar ytterligare information om Glukosamin, kontakta din kiropraktor.