Ljumsksmärta

Ljumske

Ljumsksmärta och sport

I alla sporter där man springa, hoppa, hoppa eller sparka med benen och bäckenet – och därmed också ljumsken – extra utsatta för överbelastning. Smärta i ljumsken kan orsaka sådan akut genom hamstring eller få smygande smärta runt höften och ner mot ljumsken.

Ofta gör det extra smärtsamt när sparkar eller springer.
Kan härröra från bäckenet

Om ljumsken smärta uppstår akut av en viss rörelse eller trängsel är det ganska uppenbart att smärtan orsakades troligen av en hamstring muskel i ljumsken.

För snabb återhämtning är det en bra idé med lättnad, ljus stretching efter några dagar och sedan rehabilitering. Men om smärtan i ljumsken kontrast kommer smygande och möjligt. för att du haft ont i ryggen kan bero på att fastna i bäcken lederna.

Det kan också bero på att musklerna runt höften är för trång på grund av hård träning – och därmed blir en rörelse i minskade höftleden och detta kan orsaka ljumsksmärta.
Det kan behandlas!

Orsakas smärta fixering i bäckenet eller spända muskler, finns det ingen anledning att gå för länge och vänta på att gå över – du kan lika gärna söka behandling och bli av med smärtan.

Genom att lossa bäcken lederna och skapa spänningar i musklerna runt höften är mycket troligt att din ljumsksmärta också försvinner.