Ont i fot eller ankel

Bunions, liktornar, förhårdnader, krokiga tår, inåtväxta naglar, fallit valv, slapp framfoten, högt insteg, hälsporre, stukad fot, sträckte ledband, artros, och så vidare och så vidare … ….

Det finns många möjliga förklaringar till varför de kan gå och ha ont i fötterna: Om du bara tänker på vad de faktiskt utsätts för varje gång vi använder dem, är det knappast förvånande att de ibland protestera!

Så vi måste försöka hitta orsaken. Om du har använt fel skor för vad du gjorde? Är du ”vickar om”? Om du körde bara en halv maraton? Det finns nästan alltid en rationell förklaring till problemen, men det är inte alltid att du kan få smärtan att försvinna.

Kiropraktisk behandling:

I vår praxis, är faktiskt mycket experimenterande med kiropraktisk behandling av fötter, typiskt när allt annat har misslyckats!

Kiropraktor behandlar en del – och vi är bra på! – Led, som inte rör sig korrekt! Om scenen sitter i nacke, rygg, nedre delen av ryggen, eller någon annan plats i kroppen är i sig likgiltig! Därför har vi lärde sig också att undersöka och behandla fötter och vrister.

En fot är mycket kompakt. Fodrodsknoglerne sitter limmade till varandra. De bör ge varandra stöd och stabilitet. Många av ben i foten inte direkt kontrolleras av muskler. De är förpackade i varje ledkapslar. Upp, ner och runt!

Alla andra ben i foten är beroende av varje ben kan ge lite, kan det våren i alla rörelser.
När katastrofen

Om du kliver fel, – om du har varit ute och dansat hela natten i trånga tyndsålede sko som pressar – eller har en smart högklackade modeller och en är inte van att vara i den här, så du kan vara olyckligt att en eller flera av fodrodsknoglerne framåt liten eller kilar fast, och det kan inte utföra fjädring, bör det.

Så det är att det går fel!

Framfall framfoten

Alla har visat hört talas om ett framfall framfoten. Du känner den, som hade en sten i skon! Benen, som sitter precis bakom tårna stöder inte varandra. Trycket mellan benen är fel, och så kommer det att skada!

Stukad fotled

Att vricka en fotled är något de flesta har försökt. Det kan hända under sport eller bara genom att stega ned från fel exempel. en trottoarkant.

Omedelbart efter skadan höjer ankeln upp och det gör ont att stödja det. Här är den bästa behandlingen för att ligga med benet upp, satte en stödjande bandage och kyla svullna området. Kylning med is pack i 10-15 minuter. minskar svullnad. Detta kan upprepas flera gånger med ca. en 1-timmes intervall.

Efter några dagar när den värsta svullnaden har lagt sig, kan du börja stödja på benet.

För att minska smärta och undvika pervers twist, kan det vara en fördel att få tapeten upp.

Den kiropraktor kan hjälpa till med.
På kiropraktor kan testa på benen sitter som de ska och du får lossade lederna som orsakar benen kan ha inklämd fastnat, oavsett var i kroppen det är. Vi finner ofta att människor är lite frustrerad över vilket de inte kommer innan, när de ser hur lite som behövs för att man åter kan gå normalt på hans fötter!