Stickningar i händer och fingrar

Stickningar och stickande fingrar.

Om du är i dagligt bruk handleden och fingrarna mycket kan du finna att dina fingrar – särskilt på natten – prickar och pinnar och det kan vara svårt att sova för dessa oroväckande symptom.

Det myrkrypningar kan bero på att senorna i handleden på grund av trängsel ökar och det kommer så småningom platsbrist där lederna korsar handleden. Detta kallas karpaltunnelsyndrom. När senan blir väcker nerv som försörjer tummen, pekfingret och långfingret och nöp det orsakar stickningar i fingrarna.

Många människor tycker att de kan lindra den nattliga symtom genom att helt enkelt skaka hans hand. Men symptomen kommer tillbaka efter en tid.

Behandling:

Genom att lossa de små lederna i handleden och underarmen muskler skapa spänning är symtomen ofta lindras.

Men ibland trängsel och svullnad så slående att vi fortfarande behöver mer utrymme för nerver av kirurgiska ingrepp. Vid drift ovan skär den starka ligament som spänner över handleden och därmed få både senor och nerver mer utrymme.

Smärta i händer kan komma från halsen.

Stickningar och myrkrypningar i fingrar kan också bero på påverkan av nerver i nacken , till exempel. av minskade rörelse mellan de lägre halskotor. En annan anledning kan vara spända nackmuskler.

Betyg med din kiropraktor

Eftersom det kan vara svårt att ens uppskatta vad orsaken till stickningar i fingrar är, kan det vara en god idé att få det kontrolleras av din kiropraktor.